Insektenwereld Leens

Al je zintuigen komen in het park volop aan bod: horen, zien, voelen, ruiken en proeven. Een slang om je nek... Een stinkdier aaien... En natuurlijk een kikker kussen! Dat is wel even wat anders dan plaatjes aan de wand van een museum. 

Thule dierenpark

"Ooohh! Uuuaaah! Huuuiiii !!! "-
Enthousiasme en verrassing ... overal gelach en verbazing ... echt wild geschreeuw klinkt over het uitgestrekte terrein van ons dieren- en recreatiepark!

Autobedrijf Rick Hilger

Autobedrijf Rick Hilger staat voor service en kwaliteit. Onze werkplaats is uitgerust met gereedschappen voor technisch onderhoud van alle merken auto's. Ook kunnen wij de diagnose voor uw auto stellen op dealerniveau (32 merken), en doen wij het onderhoud van alle merken voor een gunstige prijs.

Welkoop

Bij Welkoop hebben we verstand van tuin & dier. Dat merk je meteen als je onze winkels binnenloopt. We hebben alles in huis wat mensen nodig hebben om te genieten van hun tuin & dier.

Slagerij Hemmen

Bij ons staat kwaliteit, hygiëne en service voorop.In onze ambachtelijke slagerij met traditionele
worstmakerij vervaardigen wij diverse vleeswaren,
worstsoorten en specialiteiten

Blokker

Blokker is al sinds 1896 een vertrouwde naam in de winkelstraten van Nederland en is toonaangevend als winkel voor je eigentijdse huishouden.

Van Hoorn

Wilt u het beste voor uw huisdier(en)? 
Van Hoorn dierenspeciaalzaak in Vlagtwedde helpt u graag.Bent u enthousiast hengelaar of recreant wedstrijdvisser? Ook dan bent u bij Van Hoorn aan het juiste adres.

Drogisterij Westerwolde

Drogisterij Westerwolde ligt in het Groningse dorp Vlagtwedde. Voor bewoners en recreanten uit de omgeving is dit dé winkel voor gezondheids- en verzorgingsproducten

Primera

Voor onze klanten zijn wij de vertrouwde winkel in de buurt met een unieke combinatie van producten en diensten voor iets leuks voor jezelf of een snelle boodschap.

Bij Thijs

De verrassende drankenspeciaalzaak ‘Bij Thijs’, gevestigd in het mooie Vlagtwedde, wordt gerund door Thijs en Kor Dijkstra. Van heinde en verre komen mensen naar onze zaak voor een heerlijk drankje. En dat is niet voor niets. Wij staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid, service en een goed advies!

Arjan Borgers

Arjan Borgers 2Wielers, is uw tweewielerspecialist voor Vlagtwedde en omstreken.

Jumbo

Wat is Jumbo Vlagtwedde voor een winkel?

Jumbo Vlagtwedde is een winkel met ruime gangpaden, vriendelijke medewerkers,ruime keus in assortiment en de medewerkers bij ons hebben nog vakkennis.

Kortom bij ons is de klant nog koning.

Bij Jumbo Vlagtwedde is de ambacht terug in de supermarkt. Zo hebben wij een eigen slagerij , eigen bakkerij en grillen wij zelf onze vleeswaren

Landgoedpark Tenaxx

Landgoedpark Tenaxx beslaat 30 hectare in Westerwolde. Het doel van het park is tweeledig. Enerzijds is het een dinopark, anderzijds een bomenpark (arboretum). Uiteindelijk gaat het erom te laten zien dat dinosaurussen en bomen in tientallen miljoenen jaren gezamenlijk geëvolueerd zijn.

't Speulparadies

Wilt u een leuke en goedkope dag beleven met de kinderen dan is ’t Speulparadies uitstekend geschikt! Terwijl u geniet van een kop koffie/thee met appelgebak op ons gezellig terras, spelen uw kinderen op een geheel omheind speelterrein met o.a. kabelbaan, luchtkussen en avonturenpad. Daarbij hebben wij als enige dierenweide in het noorden naast geitjes, konijnen, kippen, etc. ook Alpaca’s

Ballorig Stadskanaal

Een binnenspeeltuin waar je het hele jaar door kan klimmen, rennen, klauteren en springen? Dan ben je bij Ballorig op de juiste plek. In ons overdekte speelparadijs kunnen kinderen het hele jaar door op avontuur.

Fietsroutes Westerwolde

Westerwolde is te mooi om in vogelvlucht op de fiets te bekijken. Er is dan ook volop gelegenheid om van de pedalen te stappen. Langs de fietsroutes staan bankjes waar je heerlijk van de omgeving kunt genieten. Of schuif bij een van de horecagelegenheden aan tafel om lekker wat te eten en een dorstlesser te nuttigen. Tijdens een inspanning moet de energievoorraad worden bijgevuld. In Westerwolde weten ze wat lekker is!

Meyer Werft

De MEYER WERFT is het hele jaar door een waardevolle bestemming voor groeps- en individuele reizigers in het noordwesten. Elk jaar maken ongeveer 250.000 bezoekers van de gelegenheid gebruik om over de schouders van de scheepswerf te kijken.

Restaurant Herberg Sellingen

U vindt ons restaurant in de voormalige stallen van een 120 jaar oude boerderij. Het authentieke karakter van de boerderij ziet u nog steeds terug in het restaurant waar de oude gebinten zichtbaar zijn.
De ruime tafelopstelling in het restaurant zorgt voor een ontspannen sfeer zodat u rustig kunt genieten van een heerlijke lunch of diner.
Wij werken zo veel mogelijk met streekgebonden producten. Het merendeel van onze producten wordt  in eigen keuken op ambachtelijke wijze gemaakt. Ook worden alle soepen, sauzen en dressings door ons zelf, zonder conserveringsmiddelen, in eigen keuken bereid.

Pizzeria Ancona

 Ancona Vlagtwedde! Via onze website kunt u online uw bestelling doorgeven aan Ancona. U kunt uw bestelling contant aan de deur of door middel van iDEAL afrekenen. Wij wensen u een smakelijke maaltijd! 

Restaria Westerwolde

Restaria Westerwolde neemt de verantwoordelijkheid om bewust te kiezen voor producten met een Beter Leven-keurmerk, zonder de consument daar meer voor te laten betalen. We willen de achtergrond kunnen vertellen van onze producten en weten waar onze producten vandaan komen. Zo zijn onze Hereford hamburgers van 100% scharrelrundvlees en werken we met lokale leveranciers, zodat U van bron tot bord weet waar uw overheerlijke gerechten vandaan komen!

Pannenkoekenboerderij Vlagtwedde

Wij heten u graag welkom in ons restaurant.
In ons restaurant worden niet alleen pannenkoeken geserveerd, ook staan er enkele vleesgerechten op onze kaart.
En op afspraak stellen we graag een warm en koud buffet voor u samen. Pannenkoeken afhalen is ook mogelijk.

Peking

Vanaf 17.00 uur treft u bij ons een geheel vernieuwde buffet met keuze uit Chinese, Indische en Thaise specialiteiten. U begint uw maaltijd met een lekker kopje soep, gevolgd door allerlei kleine hapjes (dim-sum in het Chinees), zoals mini loempia’s, kerrie hapjes, pangsit, saté, gebakken banaan, makreel en nog veel meer warme en koude voorgerechten.

De Sultan

Naast bekende Turkse specialiteiten als de spiesen, Kebabs en Cacik, serveert De Sultan een ruime keuze aan typische Turkse vlees-, vis- en groentegerechten.

Kannelloni

Van een verkwikkende ontbijt tot een "goede nacht snack", koken is hier hart en ziel - dat voelt en je kunt het proeven. Traditioneel en nuchter met een goed gedoseerde dosis innovatie - een prachtig spektakel van Italiaanse levensvreugde waar je graag aan meedoet.

De Staakenborgh

Terwijl u aan tafel van uw glaasje wijn en een goed gesprek geniet, amuseren de kinderen zich op de speelzolder met houten spellen en ander speelgoed. Met lekker weer is het ook heerlijk toeven op het terras. Vanaf het terras heeft u zicht op de speeltuin en haar vele speeltoestellen, skelters en een volleybalveld.

‘s Lands Huys

In april 1980 is begonnen met de reconstructie van het huidige ‘s Lands Huys. Het is letterlijk herbouwd op het oude weer gevonden funderingsresten. De helft van het oude ‘s Lands Huys (het linkerblok) is thans weer in zijn oude glorie hersteld en in maart 1982 in gebruik genomen. Het restaurantgedeelte (de voorzaal) biedt plaats aan ongeveer 65 personen en de grote zaal aan cirsca 130 personen. s’ Lands Huys is het gehele jaar geopend.

't oal kroegie

Centraal gelegen in Vesting Bourtange vindt u 't Oal Kroegie. De gezellige warme en authentieke sfeer geven zowel de particuliere gast als de zakelijke gast diverse mogelijkheden op een unieke locatie.

STAR

Welkom bij de langste museumspoorlijn van Nederland. Stap in voor een reis terug in de tijd op de grens van Groningen en Drenthe!. Een dagje uit voor jong en oud.

Zeehondencentrum Pieterburen

Wij zijn Zeehondencentrum Pieterburen, een van de oudste en beste opvangcentra voor zeehonden ter wereld.

wildlands

Het park is opgedeeld in drie gethematiseerde klimaatzones, met naast diersoorten die kenmerkend zijn voor het gerepresenteerde gebied ook gethematiseerde horeca, winkels, entertainment en attracties.

Thee museum

Hier ziet u alle wetenswaardigheden over thee: de historie over de teelt, productie en handelsroutes tot de beroemde Oost Friese thee traditie

Gevangenismuseum

Het museum informeert op interactieve wijze over de omgang met misdaad en straf in Nederland vanaf 1600 tot vandaag de dag. Ook wordt aandacht besteed aan de geschiedenis van Veenhuizen als gevangenisdorp.

Openluchtmuseum Ellert en Brammer

De reuzen Ellert en Brammert hielden in deze omgeving hun strooptochten. Zij staan nu als blikvangers bij de ingang van het museum.

Museum de oude wolden

Het geheel vernieuwde MOW is een eigenzinnig museum in een prachtige omgeving, met steeds weer een nieuwe grote wisselexpositie, permanent werken van magisch realist Lodewijk Bruckman en elke maand een andere regionale kunstenaar.

Kinderwagen museum

Een collectie van maar liefst 400 kinderwagens, poppenwagens, en wiegen.

Nederlands Stripmuseum

In het Nederlands Stripmuseum ontmoet je strip- en tekenfilmhelden van vroeger en nu.

Nationaal Bus Museum

Maak opnieuw kennis met de autobus van vroeger in het Nationaal Bus Museum.

noordelijk scheepvaart museum

Het richt zich met name op de geschiedenis van de scheepsbouw en de scheepvaart in de provincie Groningen. Door het jaar heen zijn er wisselende geschiedenis- en kunsttentoonstellingen te zien.

groninger Museum

Het Groninger Museum is een museum in de stad Groningen en een van de topattracties van de provincie met een bezoekersaantal van circa 200.000 bezoekers per jaar.

Streekhistorischcentrum

Het Streekhistorisch Centrum is een museum met uitgebreid archief dat zich richt op de geschiedenis van de Kanaalstreek en Westerwolde.

Veenkoloniaalmuseum

Veenkoloniaal Museum met verschillende exposities en tentoonstellingen.

Klooster Ter Apel

Voor doortrekkende reizigers en pelgrims was het klooster een plaats van gastvrijheid en toewijding.

Vesting Bourtange

Ontdek vesting Bourtange en maak u bezoek compleet door diverse musea en exposities te bezichtigen